Expozitia Nationala in perioada 26-30 noiembrie 2014

//Expozitia Nationala in perioada 26-30 noiembrie 2014
afis-expozitia-nationala1

Expozitia Nationala 2014

 

ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE PĂSĂRI ŞI MAMIFERE MICI DE CURTE

„FANTEZIA-ŢARA DE SUS”

SUCEAVA, str. Traian Vuia nr. 15

Nr. 27 din 25 august 2014

INVITAŢIE

Stimaţi colegi, Asociaţia FANTEZIA – ŢARA DE SUS din SUCEAVA în calitate de organizator are deosebita plăcere de a vă invita în perioada 26-30 noiembrie 2014 să participaţi la

EXPOZIŢIA NAŢIONALA A ROMÂNIEI

SUCEAVA – 2014

Porumbei de agrement şi sport, găini şi iepuri de rasă, alte păsări şi mamifere mici de curte

organizată sub egida U.G.C.P.P.A.M. România, membră a EE

în colaborare cu F.A.C.P.C.S.M.R.P. România şi F.A.C.A.S România

LOCAŢIA: Complex Comercial ORIZONT PLAZZA, Calea Uniri nr37, Cartier Burdujeni, Suceava.

PARTICIPANŢI: Asociaţiile si Cluburile membre ale U.G.C.P.P.A.M. România, F.A.C.P.C.A.M.R.P. România şi F.A.C.A.S.România.

SPAŢIUL EXPOZIŢIONAL: Clădire cu profil comercial pe trei nivele, cu trei intrări.

SUPRAFAŢĂ DISPONIBILĂ: 9000 metri pătraţi.

DESFĂŞURAREA EXPOZIŢIEI:
–    miercuri 26.11.2014 orele 08.00 – 22.00 – primirea exponatelor (eşalonată pe ore şi asociaţii);
–    joi 27.11.2014 orele 08.00 – 18.00 – arbitrarea exponatelor;
–    vineri 28.11.2014 orele 08.00 – 20.00 – program vizitare, expoziţie deschisă publicului;
orele 08.00 – 10.00 – depimerea şi rezolvarea contestaţiilor (contracost 50 lei); orele 10.00 – 11.00 – deschiderea oficială a expoziţiei;
–    sâmbătă 29.11.2014 orele 08.00 – 20.00 – program vizitare, expoziţie deschisă publicului;
–    duminică 30.11.2014 orele 08.00 – 14.00 – program vizitare, expoziţie deschisă publicului;
orele 14.30 – 15.30 – inchiderea expoziţiei, ridicarea exponatelor.

SUPRAFAŢĂ PARCARE: 500 autoturisme.
TÂRG ÎN AER LIBER – sâmbăta şi duminica orele 08.00-14.00.
CAZARE – pentru delegaţi, arbitri şi invitaţi – hotel rezervat 2 stele, 30 lei/persoană în cameră dublă (situat lângă gara CFR Suceava – Burdujeni şi la cea. 1 km de expoziţie);
– pentru vizitatori vom reveni cu o listă de hoteluri şi pensiuni aflate în zona expoziţiei.
CATALOG – 25 lei bucata.
TAXE DE PARTICIPARE – pe boxă (exponat) -10 lei, pe colivie (exotice) -10 lei.
Banii pentru taxele de participare şi pentru cataloage (obligatorii pentru fiecare expozant) vor fi viraţi în contul – RO39BRDE340SV09342363400 deschis la BRD Suceava, ASOCIAŢIA „FANTEZIA – ŢARA DE SUS” SUCEAVA, CIF – 17098672.

Toţi crescătorii care expun la EXPOZIŢIA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI – 2014 trebuie să fie cotizanţi la U.G.C.P.P.A.M. România, F.A.C.P.CA.M.R.P. România şi F.A.C.A.S România, cu cotizaţiile plătite la zi. Nu vor fi luate în considerare listele cu exponate ale persoanelor care nu au achitată cotizaţia la data înscrierii.
Vor putea fi expuşi porumbei, păsări de curte, iepuri, păsări exotice (de colivie), cavia din toate rasele şi varietăţile de culoare incluse în standardele europene.
Vârsta maximă de prezentare este 5 ani (cel mai vechi an provenienţă – 2010).
Pot fi expuse păsări şi iepuri de rasă ca exemplare individuale, perechi (M+F), în special la găini pentru a se evita conflictele între cocoşi sau colecţie (4 exemplare din ambele sexe din aceeaşi rasă şi/sau varietate de rasă).
La păsări exotice şi cavia (porcuşori de Guineea) pot fi expuse mai multe exponate într-o colivie.
Toate exemplarele expuse trebuie să fie marcate cu sistem de identificare – inele închise, adaptate pentru fiecare rasă (de o mărime corespunzătoare şi care nu se pot scoate de pe picior) pentru porumbei şi găini respectiv tatuaje corespunzătoare pentru iepuri.
Exemplarele fără aceste elemente de identificare sau cu ele falsificate vor fi descalificate la arbitraj sau se vor notifica drept prezentare.
Celelalte păsări de curte în afară de găini, păsări exotice vor fi arbitrate chiar dacă nu posedă inel.
Menţiune: semnele de recunoaştere ale proprietarului in special la porumbei şi găini sunt interzise (alt inel pe celălalt picior, inel volant etc).

Estimăm a fi expus un număr de – 3000 porumbei de agrement şi sport;
–    1400 găini de rasă;
–    1000 iepuri de rasă;
–    200 alte păsări de curte, păsări exotice, cavia.
în cazul în care vor fi expuse peste 5.000 de exponate, depăşind numărul de boxe alocate, organizatorul îşi rezervă dreptul de a selecta exponatele în funcţie de data înscrierii, diversitatea de varietăţi de rase şi numărul de exponate pe crescător.
Recomandarea noastră este ca un crescător să nu expună mai mult de 10 exponate pe varietate de culoare şi nici mai mult de 2 colecţii pe varietate de rasă.

in vederea unei bune organizări a expoziţiei avem rugămintea către conducerile U.G.C.P.P.A.M. România, F.A.C.P.C.A.M.R.P. România şi F.A.C.A.S România şi către conducerile asociaţiilor membre de a colabora şi a răspunde cu promptitudine solicitărilor organizatorilor.
In acest sens primele masuri ce trebuie luate la nivel de asociaţie sunt:
–    confirmarea participării asociaţiei la Expozitia naţională cu estimarea numărului de porumbei, găini, iepuri şi alte păsări şi mamifere mici până la data de 15 septembrie 2014 deoarece trebuie colectate din ţară materialele (boxele) necesare expozitţei;
–    desemnarea unei persoane de contact din cadrul fiecărei asociaţii şi comunicarea ei către organizatori. Toată corespondenţa (în scris, online) dintre organizatori şi asociaţie va fi purtată cu această persoană.
–    desemnarea delegatului fiecarei asociatii si transmiterea datelor acestuia organizatorilor pana la data de 31 octombrie 2014;
–    întocmirea şi transmiterea formularelor de participare conform modelelor de tabel anexate pentru fiecare secţiune în parte în format scris sau în format e-mail până cel târziu la 31 octombrie 2014;
–    transmiterea către organizatori în format scris sau în format e-mail a tabelului nominal cu participanţii fiecărei asociaţii – tabel 2 – in ordinea alfabetica a numelui până la data de 31 octombrie 2014;
–    fiecare asociaţie va transmite până la data de 31 octombrie 2014 necesarul de locuri de cazare pentru membrii săi şi numărul estimativ de participanţi la masa festivă.
Este obligatoriu ca toţi porumbeii şi găinile să prezinte inel matricol iar iepurii sa fie tatuaţi, aspecte ce trebuie consemnate obligatoriu în listele/formularul de participare, datele fiind necesare îndeosebi întocmirii plăcuţelor personalizate ce vor fi alipite cupelor.
De pe inel se vor consemna numai grupul de litere şi cifre dinaintea iniţialei ţării de provenienţă apoi ţara de provenienţă şi apoi cifrele scrise transversal (ex: 14 = anul 2014). Exemple pentru un inel matricol: 983 RO 14 – România din anul 2014 sau 321 D 12 – Germania din anul 2012.
Nu se vor trece mărimea inelului, EE sau altă literă.

După centralizarea tuturor datelor, în funcţie de numărul de exponate şi distanţele asociaţiilor faţă de Suceava, vă vom comunica planificarea pe interval de ore (in ziua de miercuri 26 noiembrie 2014 între orele 09.00 şi 20.00) când trebuie să vă prezentaţi cu păsările şi maniferelor la expoziţie.
Acest lucru este necesar pentru optimizarea acţiunii de predare/primire şi pentru evitarea aglomeraţiei.
Asociaţiile întârziate vor fi reprogramate la sfârşitul zilei.

La intrarea în sala de expoziţie delegaţii vor avea asupra lor :
–    delegaţia de reprezentare a asociaţiei semnată de preşedintele asociaţiei;
–    formularele cu listele cu exponate şi expozanţi (scris citeţ şi cu toate rubricile completate obligatoriu);
–    dovada plăţii contravalorii boxelor ocupate: (copie ordin de plată, chitanţă), 10 lei/exponat şi 10 lei pe colivie exponate (peruşi, nimfe, prepeliţe, turturele, porcuşori de Guineea, etc) şi a cataloagelor (câte un catalog pentru fiecare membru expozant) 25 lei/catalog.
–    certificate sanitar-veterinare de sănătate şi transport.
Delegatul fiecărei asociaţii care prezintă exponate pentru minim 100 de boxe va beneficia de următoarele gratuităţi:
1    servicii de cazare: 4 nopţi (miercuri, joi, vineri, sâmbătă);
2    servicii de masa: – joi (mic dejun, prânz, cina);
–    vineri (mic dejun, prânz, cina);
–    sâmbătă ( mic dejun, prânz);
–    duminică (mic dejun).

Pentru ARBITRI asigurăm mic dejun (joi şi vineri), prânz (joi), cina şi cazarea (miercuri şi joi). Nu se decontează cheltuieli de transport.
Rugăm preşedinţii de asociaţii pe cât posibil ca delegaţii trimişi la Expoziţia naţională a României, Suceava 2014, să fie şi arbitri pentru reducerea cheltuielilor generale ocazionate de expoziţie.

ACORDAREA TITLURILOR DE CAMPION
Titlurile de campion individual se vor acorda numai exponatelor cu însemnul de ţară RO iar titlurile de campion colecţie se vor acorda numai colecţiilor alcătuite din exemplare cu indicativul de ţară RO.
Restul animalelor tatuate sau inelate corespunzător dar cu alt însemn de ţară precum şi colecţiile ce conţin astfel de animale vor fi arbitrate fără să primească titlul de campion.

Campion NAŢIONAL – Individual

–    se va acorda titlul de campion naţional pe rasă la cel puţin 10 exemplare expuse indiferent de sex şi culoare unui exemplar cu cel puţin 96 puncte;
–    se va acorda titlul de campion pe varietate de culoare – CV – la cel puţin 10 exemplare din aceeaşi varietate de culoare sau dintr-un grup de varietăţi de culoare dacă nu există cel puţin 10 exemplare pentru o varietate de culoare unui exemplar cu cel puţin 96 puncte.
–    la cel puţin 20 de exemplare expuse pe varietate de culoare se vor acorda 2 campioni pe varietate de culoare – CV – pentru un mascul şi pentru o femelă;
–    în cazul în care sunt mai multe exemplare dintr-o anumită varietate de culoare, se va mai acorda locul 2 (vicecampion varietate) la cel puţin 30 de exemplare/sex/varietate – VV – şi locul 3 la cel puţin 50 de exemplare/sex/varietate – TV – unor exemplare cu cel puţin 96 puncte;
–    la cel puţin 2 campioni pe varietate pentru o rasă, unul dintre ei va fi campion naţional pe rasă – CN – iar restul vor fi campioni pe varietate de culoare sau pe grup de varietăţi de culoare – CV.
–    la cel puţin 80 de exponate pentru o rasă se acordă şi un campion naţional pentru sexul opus – CN.

La egalitate de punctaj, departajarea se va face, în ordine, după:
–    exponatul mai tânăr are avantaj în detrimentul exponatului mai în vârstă;
–    la punctaje egale între sexe masculul are prioritate în faţa femelei.

NOTĂ – studiaţi anexa alăturată cu modalitatea de premiere la o rasă cu mai multe varietăţi de culoare.
Campion NAŢIONAL – Colecţie
–    se va acorda titlul de campion naţional colecţie pe rasă – CNC – la minim 3 colecţii pe varietate de culoare, pe grup de varietăţi de culoare sau pe rasă, colecţia fiind formată din 4 exemplare din ambele sexe cu cel puţin 93 puncte fiecare şi cu cel puţin 376 puncte în total.
–    dacă într-o singura varietate de culori sunt îndeplinite condiţiile (cel puţin 3 colecţii), se poate atribui un campion colecţie pentru fiecare varietate de culoare – CCV.

–    dacă sunt cel puţin zece colecţii pe o varietate de rasă se va acorda şi Locul II (vicecampion) pe varietate de culoare – VCV.
–    dacă există mai mult de trei colecţii la două sau mai multe varietăţi de rasă se poate acorda titlu de campion colecţie grup varietăţi de rasă – CCV.
–    la cel puţin 2 campioni colecţie pentru o varietate de rasă sau pentru grup de varietăţi de rasă, unul dintre ei va fi campion naţional colecţie pe rasă – CNC – iar restul vor fi campioni pe varietate de culoare sau pe grup de varietăţi de culoare – CCV.
–    dacă nu se pot organiza cel puţin 3 colecţii dintr-o rasă, exemplarele vor concura pentru obţinerea titlului de campion la individual
dacă un exponat dintr-o colecţie este descalificat atunci întreaga colecţie este descalificată din competiţia între colecţii iar celelate exemplare vor concura numai pentru obţinerea titlului de campion la individual.

In caz de egalitate de puncte între colecţii, departajarea se va face în ordine după:
–    numărul de exemplare cu note mai mari;
–    numărul de exemplare mai tinere;
–    numărul de masculi.

Câştigătorii vor primi câte o cupă personalizată pe care va fi inscripţionat „CAMPION -2014″; nume şi prenume crescător, numele rasei expuse, sexul exponatului, serie inel sau tatuaj în timp ce la colecţii nu se vor consemna serie inel sau tatuaj.
De asemenea, corespunzător cupei, câştigătorul va primi şi o diplomă format A4 pe care se vor specifica mai multe detalii legate de titlul obţinut.
Expozanţii care nu au obţinut niciun titlu de campion vor primi o diplomă de participare.

La porumbei sport (de zbor şi joc) primii trei crescători clasaţi din clasamentele naţionale vor primi cupe şi diplome iar ceilalţi participanţi vor primi diplome de participare.

Alte premii acordate de către Comisia naţională de arbitri cu ocazia Expoziţiei naţionale a României,Suceava 2014
–    Cel mai frumos porumbel dintr-o rasă românească;
–    Cel mai frumos porumbel dintr-o rasă străină;
–    Cea mai frumoasă găină dintr-o rasă românească;
–    Cea mai frumoasă găină dintr-o rasă străină;
–    Cea mai frumoasă pasăre ornamentală sau acvatică din expoziţie;
–    Cea mai frumoasă pasăre exotică din expoziţie;
–    Cel mai frumos iepure din expoziţie;
–    Cel mai frumos cavia din expoziţie;

CLASAMENTE PE ASOCIAŢII
Pe secţiuni

Se stabileşte un clasament pe asociaţii în funcţie de numărul de titluri de campioni câştigate în Expoziţia Naţională a Romîniei, Suceava 2014 pe fiecare secţiune de exponate, acordându-se cupe la primii trei clasaţi iar asociaţiei câştigătoare i se înmânează titlul de CAMPION NAŢIONAL SECŢIUNE.

Pe întreaga Expoziţie naţională
Se stabileşte un clasament unic pe asociaţii în funcţie de numărul total de titluri de campioni câştigate indiferent de secţiune, acordându-se cupe la primele trei asociaţii clasate, iar asociaţiei câştigătoare i se înmânează titlul de CAMPION NAŢIONAL EXPOZIŢIE.

Alte distincţii care pot fi oferite facultativ:
– Medalia naţională a României
se acordă asociaţiei care expune cumulat pe toate secţiunile peste 300 de exemplare.

ASPECTUL COMERCIAL AL EXPOZIŢIEI
Deoarece în fişa de arbitraj model EE exista rubrica Preţ (preis) organizatorii vor dezvolta o acţiune de vânzare-cumpărare a exponatelor.
Expozanţii doritori să vândă sunt obligaţi să precizeze pentru fiecare exponat preţul de vânzare odată cu întocmirea listelor de participare.
Intenţia de vânzare va fi anunţată prin suma specificată în catalog în dreptul exponatului respectiv iar celelalte exponate fără această consemnare nu vor putea fi vândute în timpul expoziţiei.
Actul de vânzare-cumpărare se va desfăşura numai în zilele de sâmbătă şi duminică după apariţia catalogului expoziţiei în care vor fi consemnate aceste aspecte.
Asociaţia organizatoare va reţine drept comision (donaţie) 5% din preţul de vânzare a exponatului specificat în catalog.
Achitarea sumei de către cumpărător se va face în principiu direct la proprietar.
în cazul lipsei proprietarului din expoziţie, plata se poate face delegatului asociaţiei respective care va avea o împuternicire individuală sau colectivă din partea proprietarului de drept.
Delegatul va preda ulterior banii proprietarului respectiv.
împuternicirea va rămâne ca dovadă în arhiva organizatorului.

VIZITAREA EXPOZIŢIEI este gratuită pentru oficialităţi (conducerile Uniunii şi Federaţiilor), invitaţi speciali, arbitri, preşedinţi de asociaţii participante şi delegaţi cu rugămintea să poarte la vedere ecusonul pus la dispoziţie de către organizator.

BANCHET (masa festivă) – 100 lei/ persoană, exceptând invitaţii speciali.

Aşteptăm un prim răspuns oficial până la data de 15 septembrie 2014 iar al doilea răspuns oficial şi definitiv până la data de 31 octombrie 2014.
Dacă corespondenţa va fi prin poşta clasică sau curierat, vă rugăm sa fie trimisă la următoarea adresă:
SC EKIPA SRL, Calea Obcinilor nr 123, Suceava, Jud. Suceava.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a face unele modificări necesare care vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor în timp util.

Persoane de contact:
Preşedinte Executiv – Ion Câtea, tel: 072.222.0543, email:    sc ekipa@yahoo.com Preşedinte Onorific- Romeo Uşurelu, tel:0724184191,email:romeousurelu@yahoo.corn

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.