Ce inseamna calitatea de membru ?

Termeni si Conditii

ASOCIATIA FANTEZIA – TARA DE SUS SUCEAVA

REGULAMENT –  functionare asociatie –

Calitatea de membru a Asociatiei Fantezia – Tara de Sus Suceava impune respectarea urmatoarelor:
–    Sa fie iubitor de animale;
–    Sa detina si sa creasca, in conditii corespunzatoare, pasari si mamifere conform standardului rasei respective; sa studieze si sa se informeze in acest sens.
–    Pasarile si mamiferele sa fie sanatoase (in special pe perioada targurilor si expozitiilor) si vaccinate periodic (prin medicul veterinar teritorial).
–    Sa dedice timp si bani (minimum 100 lei pe an) pentru dorintele personale legate de activitatea asociatiei;
–     Sa fie cinstit, modest, civilizat si respectuos pentru munca celorlalti membri ai asociatiei;
–    Sa participe la cat mai multe actiuni ale asociatiei si anume:
a)    sedinte (de obicei 2 sedinte pe an din care una Adunarea generala din luna martie);
b)    3-4 targuri zonale;
c)    o expozitie zonala anuala in lunile decembrie sau ianuarie si o expozitie nationala pentru porumbei, gaini, iepuri si exotice.
d)    participarea la cursuri de arbitraj, aspecte teoretice si practice, la 1 sau 2 ani. Arbitri consacrati ai asociatiei sunt invitati sa sustina instructaje cu membri asociatiei astfel incat fiecare membru sa devina arbitru asistent pentru minimum o sectiune de profil la alegere (porumbei, gaini, iepuri);  Locul desfasurari – targuri si expozitii.
–    Sa tina legatura cu conducerea asociatiei prin telefon sau e – mail in cazul unor situatii importante sau pentru orice informatie utila.
–    Sa achite valoarea cotizatiei anuala stabilite la adunarea generala in primul trimestru al anului.
–    Pentru pasari sa faca comanda in toamna pentru procurarea de inele genealogice pentru inelarea tineretului in anul urmator; la iepuri sa aplice puilor tatuajul corespunzator dupa consemnarea actiunii in “Registrul de crestere unic al iepurilor” din cadrul asociatiei.
–    Sa aibe initiativa, putere de munca, sa aplice cunostintele personale si in folosul bunului mers al asociatiei;
–    Sa respecte intocmai si la timp hotararile luate in cadul sedintelor de lucru ale asociatiei.
–    In cadrul targurilor si expozitiilor sa fie activ, sa participe la organizare, securizare si bunul mers a actiunii respective.
–    La expozitii indeosebi va trebui sa ajute prin munca la instalarea si demontarea standurilor si boxelor de expozitie;
–    Prezenta la expozitiile zonale si nationale este conditionata de respectarea orarului de functionare a acestor manifestari si anume predarea exponatelor intr-o anumita zi si intr-un anumit interval de timp iar ridicarea exponatelor in alta zi si dupa o anumita ora. Cei care au obiceiul sa intarzie sau sa solicite plecarea mai devreme , fara un motiv serios, va face obiectul unei discutii in cadrul comitetului de conducere a asociatiei.
–    Crescatorii, care nu sunt membri activi,  invitati la expozitie (pentru ca mai sunt locuri), din rugamintea proprie sau la recomandarea unui membru a asociatiei trebuie sa achite contravaloarea boxelor de expozitie  si sa respecte programul manifestarii, iar daca vor deveni campioni vor primi diplome si cupe – numai daca le achita.
–    Vanzarea de exponate din cadrul expozitiei este interzisa pe perioada desfasurarii acesteia cu  mici exceptii, dar numai cu instiintarea conducerii asociatiei, inlocuirea exponatului cu altul asemanator si numai daca cumparatorul  are domiciliul la sute de kilometri de locul expozitiei. Trebuie evitat boxe goale si disparitia exponatelor prin furt.
–    Lista cu exponatele  ce vor fi aduse la expozitie, intocmita de crescator, trebuie respectata intocmai pentru ca conform listei sunt rezervate locuri in cadrul expozitiei. Nu se accepta din proprie initiativa sau in intelegere cu alt membru inlocuiri de exponate. Orice modificare trebuie anuntata organizatorului, celui ce a intocmit catalogul expozitei. Se vor evita astfel aparitia de “campioni” fara nici un merit.

Alte prevederi regulamentare:
–     Suma ce reprezinta  Cotizatia va fi cheltuita pentru:
. corespondenta,
. repararea materialelor de expozitie,
. cumpararea de noi boxe pentru porumbei, gaini, iepuri si exotice;
. deplasarea delegatilor asociatiei la sedintele unde suntem afiliati  si la expozitiile nationale;
.  achitarea cotizatiei unui anumit numar de membri unde asociatia noastra este afiliata.
. oferirea fiecarui membru a unui catalog a expozitiei zonale anuale;
–     Membri asociatiei vor fi informati prin site – ul asociatiei despre toate evenimentele „interne si externe” ale asociatiei, iar pentru cei fara internet prin corespondenta postala pentru evenimentele importante. Aici ar intra toate invitatiile pentru targurile si expozitiile din tara si manifestarile din strainatate la care unii dintre membri se vor deplasa in grup, pe cont propriu si la care se poate adera.
–    Partiparea la targurile organizate de asociatie este gratuita.
–    Participarea la expozitii se face prin achitarea unei sume pentru fiecare pasare sau animal adus de fiecare crescator. Valoarea unui porumbel a fost de 4 lei, a unei gaini,  iepure, fazan, paun si colivia de pasari exotice si porcusori de Guineea de 5 lei.
–    Neplata cotizatiei stabilite la inceputul fiecarui an, in timp util si neparticiparea (exceptie, primul an pentru debutanti)  fara motive obiective, la 2 expozitii zonale consecutive atrage dupa sine anularea calitatii de membru (excluderea din asociatie).
Participarea poate fi si aceea de arbitru, redactarea de articole la catalogul expozitiei, munca pentru montarea si demontarea expozitiei.
–    Banii colectati prin taxa pe boxa, contravaloarea biletelor de la intrare in expozitii, taxa nemembrilor  prezenti la targuri (donatia pentru un catalog al expozitiei – pe baza de chitanta fiscala) se vor distribui astfel:
1. C/v cataloagelor, benerelor, tiparirea biletelor de intrare,  a diplomelor la tipografie;
2. Procurarea cu cupe, medalii, plachete sau alte distinctii pentru compionii expozitiei;
–  Pentru munca depusa la montarea si demontarea expozitiei – 8 ore echivalent a 50 lei, pentru paza de zi si de noapte, vanzarea de bilete (12 ore) 50 lei. Arbitrajul prestat de un  arbitru de asociatie – 30 lei iar arbitrul asistent – 20 lei;  intocmirea unui articol  de 2 pagini A4 (text) la catalogul expozitiei – 50 lei. Contravaloarea acestor prestatii se va scadea din totalul taxelor pe boxa pentru fiecare  crescator participant la expozitie.
–    Porumbelul, gaina  fara inel matricol procurat prin asociatie, nu poate fi onorat cu titlul de campion. La fel si iepurii netatuati in Romania.
–    De altfel in afara de  exponatele membrilor debutanti , in primul an de activitate si cu participare la expozitie, toti ceilalti membri sunt obligati sa prezinte la expozitie porumbeii si  gainile cu inel matricol si iepurii tatuati. Pentru viitor pe placuta din soclul cupei si pe diploma se va consemna „personalizat”  seria inelului gainii campioane. In acest sens arbitri de gaini, la arbitraj, (asemanator cu procedura arbitrilor columbofili) va consemna inelul care se va trece si in catalogul expozitiei.
–     Cataloagele expozitiilor vor avea numai copertile 1,2,3 si 4 din carton color iar interiorul alb-negru. Numarul maxim de cataloage redactate sa fie 150.  Cele cu interiorul color costa scump iar un numar mare de cataloage nu se justifica (in editia trecuta din cele 200 vreo 80 au ramas in arhiva asociatiei).
–    Comisiile de arbitri au obligatia ca imediat dupa terminarea arbitrajelor sa consemneze, dupa lista intocmita (ce va fi predata organizatorului pentru completarea catalogului) pe fiecare fisa de arbitraj a fiecarui exponat punctajul si precizarea campionilor. In urmatoarea  ora se vor primi reclamatiile si rearbitrarea pasarilor sau iepurilor in litigiu. Reclamatia se va face in scris si va costa 50 lei (cu chitanta) pentru fiecare exponat contestat.

–    Infiintarea unui Registru de crestere a iepurilor, unic pe asociatie. El va fi completat intocmai si la timp de Marius Petru Badaluta in urma convorbirii telefonice cu crescatorul de iepuri care doreste sa inceapa actiunea de tatuare a puilor din crescatorie. Vor fi necesare date si despre parintii puilor.

–    Fiecare crescator de iepuri si gaini este obligat sa solicite primirea standardului raselor pe care le detine, pe care le creste si pentru cele care vor face obiectul initieri in arbitraj – contracost. Solicitarea se poate face telefonic, scris sau cu ocazia targurilor si expozitiilor.

–   Valoarea cotizatiei pentru anul 2016 a fost stabilita la 100 + 30 lei (50 + 30 lei pentru pensionari de varsta) ce poate fi achitata in primul trimestru.

Presedinte asociatie: